Availability: In Stock

Cel mai iubit dintre pământeni (3 volume)

Author: Marin Preda
4

70,00 lei

Limba: Romana
Pagini: 1056
Data publicării: 2020
ISBN: 9789737883926
Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm

Description

“Cel mai iubit dintre pământeni” este un roman scris de Marin Preda, publicat pentru prima dată în 1980, în două volume. Acțiunea se petrece în perioada interbelică, iar personajul principal este Victor Petrini, un tânăr idealist din satul Rășinari, județul Sibiu. Romanul explorează complexitatea societății românești din acea perioadă, aducând în prim-plan probleme precum corupția, inechitatea socială, discriminarea și abuzurile politice. Volumul I îl urmărește pe Victor în anii de școală, în timp ce volumul al II-lea îl găsește deja în lumea matură, confruntat cu probleme de familie, carieră și politică. “Cel mai iubit dintre pământeni” este considerat unul dintre cele mai importante romane din literatura română modernă și un clasic al realismului socialist.

Additional information

Autor

4 reviews for Cel mai iubit dintre pământeni (3 volume)

 1. Lorelay19

  Am citit cartile în timpul liceului ca lectura obligatorie, dar am fost plăcut surprinsa de scriitura lui Marin PREDA. Mi-a plăcut foarte mult povestea și am parcurs destul de repede cele trei volume

 2. Den2001

  “Cel mai iubit dintre pamanteni” abordeaza o multitudine de teme literare, fiind astefel considerat un roman complex ce merita citit de orice persoana. Personajul principal este urmarit pe parcursul a diferite etape esentiale ale vietii.

 3. andrei_maresi

  “Cel mai iubit dintre pamanteni” este, in opinia mea, cel mai complex si complet set de volume scris de Marin Preda, in care isi prezinta atat anii premergatori inchiderii cat si memorii din timpul carcerarii.

 4. Dani🌸

  În Cel mai iubit dintre pământeni, Marin Preda, după ce-și perindă personajul-erou prin mai toate tenebrele și colțurile existenței umane, îl reîntoarce la origine, la esența existenței umane: “ Dacă dragoste nu e, nimic nu e …”

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *