Availability: In Stock

Lumina ce se stinge

14,29 lei

Limba: Română
Pagini: 512
Data publicării: 2012
ISBN: 9786065794016
Dimensiuni: l: 10,7cm | H: 17,8cm

Description

“Lumina ce se stinge” (“Dying of the Light”) este un roman science fiction scris de George R.R. Martin, publicat pentru prima oară în 1977. Acțiunea romanului are loc într-un sistem stelar îndepărtat și urmărește povestea unui grup de oameni care trăiesc pe planeta Worlorn, care se îndepărtează tot mai mult de sistemul său stelar central și este condamnată să moară. Printre personajele principale se numără Dirk t’Larien, un războinic și poet, și Gwen Delvano, o femeie frumoasă și misterioasă cu care Dirk are o istorie de dragoste complicată.

În roman, Martin abordează teme precum iubirea, singurătatea, frica, pierderea și disperarea, toate acestea fiind amplificate de inevitabilitatea morții planetei Worlorn. Romanul a primit laude pentru construcția detaliată a lumii și a personajelor, precum și pentru capacitatea lui Martin de a explora subiecte complexe de natură filozofică și morală.

De-a lungul carierei sale, Martin a devenit cunoscut mai ales pentru seria sa de romane fantastice “Cântec de gheață și foc” (“A Song of Ice and Fire”), care a fost adaptată în serialul de televiziune “Game of Thrones”. “Lumina ce se stinge” a fost primul roman publicat de Martin și a demonstrat deja talentul său pentru construirea unor lumi imaginare complexe și captivante.

Additional information

Autor

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lumina ce se stinge”

Your email address will not be published. Required fields are marked *